COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Circa 94% din consumatori, conectați la încălzire

19 noi. 2021,, 09:38   Capitala
1442 0

Termoelectrica a conectat la încălzire circa 94% din toate obiectele racordate la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică.

Toți consumatorii beneficiază de servicii de termoficare la cerere, indiferent dacă sînt înregistrate datorii la consum.

Precizarea a fost făcută de către Directorul General al Termoelectrica, Veaceslav ENI, în cadrul ședinței Consiliului Municipal de joi, 18 noiembrie, în cadrul căreia au fost informați Consilierii Municipali despre asigurarea consumatorilor din mun. Chișinău cu energie termică.

„Toate solicitările privind conectarea la încălzire au fost executate în termen. Neconectate sînt circa 150 de obiecte, care nu au cerut pînă în prezent furnizarea căldurii. Temperatura prestabilită a agentului termic livrat consumatorilor este în conformitate cu Regulamentul privind indicatorii de calitate aprobat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).”

Directorul General a reiterat faptul că, consumatorii, prin intermediul Gestionarilor Fondului Locativ (GFL) și/sau persoanelor responsabile de contor, au posibilitatea să limiteze, majoreze sau să sisteze furnizarea agentului termic, în dependență de necesități și temperaturile aerului exterior.


În cadrul intervenției sale, Veaceslav ENI a adus la cunoștință Consilierilor Municipali că, în contextul majorării prețului la gazele naturale, Termoelectrica s-a adresat ANRE, în corespundere cu pct.146 din Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor și tarifelor reglementate pentru producerea energiei electrice și termice, pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice, privind ajustarea din oficiu a tarifului pentru energia termică.

Spre final, Directorul General a dat asigurări că serviciile de termoficare vor fi prestate consumatorilor în continuare în regim normal, fără întrerupere.

Termoelectrica asigură cu energie termică cca 4430 de imobile, dintre care: 477 instituții bugetare, 795 agenți economici/alte instituții bugetare, 2845 de blocuri locative cu circa 210 mii de apartamente și 313 case particulare din mun. Chișinău.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X