Preşedintele stiri: 3022

Cine va beneficia de încălzire în Capitală

11 oct. 09:47   Capitala
1462 0

Primarul general Ion Ceban cere conectarea agentului termic în spitale, școli și grădinițe. Cu această rugăminte a venit acesta în cadrul ședinței din această dimineață de la Primăria Chișinău. Ceban afirmă că deja temperaturile de afară, fac această conectare necesară.

„Știu că situația cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale este cum este. Citim toți noutățile și așteptăm deciziile autorităților. Dar în încăperi este destul de rece. Mă refer la micuții de la grădiniță, la școală și în spitale.

Mai ales cei mici nu trebuie să stea încotoșmănați în încăperi. Afară e frig înăuntru nu e tare cald. Am primit și mai multe mesaje și solicitări de la părinți. Solicit ca la toate instituțiile educaționale și spitalele să fie conectată căldura treptat pe parcursul acestei săptămâni, așa cum fiecare este pregătit. Trebuie să ne gândim la confortul celor mici și celor bolnavi”, a punctat edilul.

Ceban a rugat executivul să pună în practică această solicitare, împreună cu TermoElectrica.

Totodată potrivit reprezentanților companiei Termoelectrica procedura de conectare la încălzire a consumatorilor la solicitare este în plină desfășurare.

De calorifere fierbinți beneficiază momentan 106 obiecte racordate la sistemul centralizat de termoficare, administratorii cărora au
solicitat conectarea:

Grădinițe - 25 conectate din 143;

Școli - 9 conectate din 162;

Instituții spitalicești - 10 conectate din 72;

Blocuri locative - 36 conectate din 2845;

Case particulare - 8 conectate din 313;

Agenți economici - 17 conectați din 795.

Termoelectrica conectează la încălzire toți consumatorii la solicitare, indiferent că vorbim de grădinițe, spitale, agenți economici sau blocuri locative.

Imediat după înregistrarea solicitării, specialiștii noștri verifică posibilitatea conectării imediate. În medie, procedura de conectare durează cca 3 ore.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X