Cine sînt favoriții în cursa pentru primăria capitalei – sondaj

Cine sînt favoriții în cursa pentru primăria capitalei – sondaj

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat astăzi de compania „Intellect Group”, Silvia Radu și Ion Ceban sînt candidații cotați cu cele mai mari șanse de a cîștiga alegerile de duminica viitoare din capitală, notează Noi.md.


Cercetarea arată că Silvia Radu ar obține 31 la sută dintre voturi, urmată în top de Ion Ceban (PSRM) – 22,8 la sută, și Andrei Năstase (PDA) – 17,7%. Mai puțin de 5 la sută din sufragii ar acumula Constantin Codreanu, Valeriu Munteanu.


12 % dintre intervievați au refuzat să spună cu cine vor vota la alegerile locale anticipate, iar 4% au declarat că nu vor vota.


Întrebați pentru cine ar vota în cazul în care în turul II de scrutin ar accede Silvia Radu și Ion Ceban, 48% dintre intervievați au spus că și-ar da votul pentru Radu, în timp ce 29% - pentru Ceban. În cazul în care în turul II ar concura Ion Ceban și Andrei Năstase, voturile s-ar repartiza în felul următor: 41% - Ion Ceban; 27% - Andrei Năstase.


Sondajul a fost realizat de compania "Intellect Group" în perioada 1-10 mai curent, pe un eșantion 1121 de persoane. Marja de eroare a sondajului este +/- 3,2%.


Alegerile anticipate pentru funcția de primar al capitalei se vor desfășura duminică, 20 mai. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load