Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Cînd vor începe reparațiile la școlile și grădinițele din capitală afectate de furtună

22 aug. 2022,, 18:30   Capitala
1609 0

Pînă la sfîrșitul săptămînii, vor începe reparațiile la școlile și grădinițele din capitală, care au fost afectate de furtuna din 9 august.

Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, menționînd că reparația va fi efectuată din mijloace alocate din Fondul de rezervă.

Astfel, vor fi reparate acoperișurile și gardurile instituțiilor, pavilioanele grădinițelor, ferestrele și așa mai departe. Suma alocată pentru domeniul educației este de circa 12 milioane de lei.

Totodată, săptămîna trecută, au fost recepționate cereri de la 27 de adrese, în special din sectoarele Rîșcani și Ciocana. În toate cazurile este vorba despre reparația acoperișurilor. La 16 adrese, așa cum a anunțat conducerea Direcției Locativ-Comunale și Amenajare, situația a fost remediată, iar în celelalte cazuri se va interveni pînă la sfîrșitul săptămînii.

De asemenea, în această săptămînă va începe și reparația apartamentelor inundate de pe strada Braniștii 5/6, așa încît locatarii afectați să poată reveni cît mai repede în locuințele lor. A fost făcut deja devizul de cheltuieli și semnat contractul cu agentul economic, a adăugat edilul.


Săptămîna trecută, Fondul de Rezervă al Primăriei a fost suplinit cu 20 de milioane de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiilor din 9 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?