X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Cînd vor începe lucrările de reparație a străzilor municipale

31 mar. 2021,, 08:29   Capitala
2654 0

Primele lucrări de reparație a drumurilor din țară ar putea avea loc abia la începutul lunii mai! Potrivit reprezentanților de la Administrația de Stat a Drumurilor, abia atunci vor fi semnate primele contracte între agenții economici și autorități.

În acest an, trecerea la noile standarde europene ale mixturilor asfaltice a întîrziat procesul de executare a lucrărilor, iar în lipsa unui act normativ, agenții economici nu pot face rost de certificate de conformitate.

Un asemenea document a fost aprobat, oficial, abia acum o săptămînă, pe 23 martie, și pus în aplicare prin ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii. Asta, în timp ce agenții economici au fost obligați ca, de la 1 ianuarie curent, să treacă deja la noile standarte, scrie tv8.md.

Deși crește de la o zi la alta numărul gropilor din asfalt, în toată țara, mulți șoferi s-au resemnat și spun că nu mai au nicio speranță că vom avea vreodată drumuri mai bune. Autoritățile spun că, pînă în prezent, lucrările de reparație a drumurilor nu puteau fi efectuate din cauza lipsei unui act normativ, care prevede condițiile necesare de preparare a mixturilor asfaltice după standarde europene.

Ministerul Economiei a aprobat un document în acest sens abia pe 23 martie. În continuare, în luna aprilie, agenții economici urmează să participe la o licitație privind efectuarea lucrărilor în conformitate cu normele europene.


Lucrările de reparație a străzilor municipale vor putea începe abia atunci cînd agenții economici vor avea la dispoziție asflat conform normelor europene, a declarat și directorul Întreprinderii municipale “EXDRUPO”, Sergiu Tomiță, în cadrul ședinței de ieri a Primăriei.

Din cauza gropilor nenumărate de pe traseele din țară, mașinile se defectează, iar cel mai frecvent sînt deteriorate suspensiile vehiculelor, spun specialiștii. Amintim că, de la 1 ianuarie, 2021, agenții economici au fost obligați să aplice mixturi asfaltice fierbinți, conform standardelor europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?