COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd vor fi modernizate terenurile sportive de la Ciocana

În sectorul Ciocana din capitală se preconizează îmbunătățirea și modernizarea diferitor terenuri sportive.

Despre aceasta pentru portalul Noi.md au declarat reprezentanții preturii sectorului Ciocana, răspunzînd la doleanțele locuitorilor, care speră că autoritățile locale vor asigura starea normală a stadioane și a căilor de acces spre el, menționînd că în acest sector sînt multe stadioane, dar nu toate dintre ele sînt în stare bună și au căi bune de acces.

Pretura Ciocana a menționat că în sector sînt 33 de terenuri sportive intercartier și terenuri municipale cu diferită destinație sportivă. În urma verificării din luna mai curent, numai terenurile de pe str. N. Sulac, 8, bd. Mircea cel Bătrîn, 20, str. Petru Zadnipru, 11, str. Profesor lon Dumeniuc, 18-26, corespund stării tehnice necesare.

La celelalte terenuri, conform inventarierii, lipsesc parțial panourile și suporturile pentru plasele de volei, porțile de fotbal, lipsește îngrădirea corespunzătoare. În ceea ce privește terenul sportiv din preajma liceului cu profil sportiv nr.2, care în prezent este gestionat de DGETS a CMC, va fi renovat de către Federalia Națională de Fotbal a Republicii Moldova.

În ceea ce privește terenul sportiv din preajma liceului,, Gaudeamus", str. Petru Zadnipru, l4/4, gestionat la fel de DGETS a CMC, este înaintat spre aprobare către Consiliul Municipal Chișinău proiectul de construcție a unui teren de fotbal, inițiat de către Asociația Obștească Clubul Sportiv de Fotbal ,,SPORT".


După cum a menționat pretura Ciocana, la 15.07.2011, prin Hotărîrea irevocabilă a Curții de Apel Economice a Republicii Moldova, între Consiliul municipal Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău, și SC ,,Acvaten & CO " SRL, a fost încheiat contractul de arendă a terenului sportiv cu suprafața de 1,8992 ha, de pe str. Petru Zadnipru, l6/4, adiacent Liceului Teoretic ,,Dacia", care la moment se află într-o stare deplorabilă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load