COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd vor fi curățate plaja și lacul din parcul “La Izvor” (FOTO)

Cînd vor fi curățate plaja și lacul din parcul “La Izvor” (FOTO)

Autoritățile publice locale promit că în decurs de cîteva luni parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei va fi de nerecunoscut.

„Este cel mai ambițios proiect de amenajare a spațiilor verzi din sector, dar și din capitală”, ne-a comunicat pretorul Vadim Brînzaniuc. În prezent, autoritățile sînt la etapa desfășurării licitațiilor, lucrările de reabilitare urmînd să înceapă în luna august.

Nouatea bună este că în cadrul proiectului de reconstrucție a parcului este prevăzută și curățarea plajei, dar și a iazului. Cu toatea astea, cei care obișnuiesc să facă băi solare pe plaja din regiune, se vor putea bucura de zona amenajată abia la sfîrșitul sezonului estival.


„Plaja și lacul vor fi curățate în cadrul proiectului de reabilitare, dar, întrucît lucrările le începem la 1 august, în cel mult o lună zona va fi curățată. Nu știu dacă la 1 septembrie cineva va mai face plajă”, a relatat pentru Noi.md Brînzaniuc.

În prezent, Federația de fotbal finalizează proiectul de reabilitare a stadionului, au început lucărările de amenajare a zonei de sport. Pentru reconstrucția zonei pietonale, a pistelor pentru bicicliști, instalarea iluminatului – a fost dat startul licitațiilor pentru procedura de achiziții.

„Din momentul semnării contractului, în termen de trei luni vor fi gata lucrările. Procedura de achiziții se încheie către 25 iulie. Pentru reabilitarea aleilor sînt prevăzute 18 milioane lei, iar a complexului sportiv - 2 milioane lei”, a mai relatat Brînzaniuc.

Menționăm că proiectul de modernizare a parcului La Izvor prevede contrucția unei străzi pietonale, a unei o zone de alergat (3 km), o pistă de bicicliști (3,2 km); primul teren de volei de plajă din Moldova; un teren multifuncțional< teren de workout, două terenuri de joacă pentru copii, un teren de tenis de cîmp, Skate Park; reabilitarea plajei; construcția unui havuz.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load