X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cînd vom avea autobuze noi în capitală

26 apr. 2021,, 11:15   Capitala
2345 0

Primarul Ion Ceban a anunțat că în următoarele zile va fi cunoscut numele companiei care a cîștigat licitația pentru procurarea celor 100 de autobuze noi.

"Membrii Comisiei de licitație pentru procurarea celor 100 de autobuze vor anunța cîștigătorii în următoarele zile. Se lucrează și la autobuzele cu parcurs, inclusiv autobuze pe gaz-metan", a declarat Ion Ceban.

Municipalitatea a lansat la finele lunii iulie 2020 concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Atunci patru companii au depus dosarele. Este vorba despre: MAZ (Belarus), BMC (Romînia), ISUZU (Turcia), OTOKAR (Turcia).

Cîștigătoare a fost anunțată firma ISUZU din Turcia. Agentul economic a oferit prețul de 132 de mii de euro pentru o unitate de transport, dar și un termen de garanție de 5 ani pentru autobuze.

Cu toate acestea, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia Primăriei Chișinău prin care compania turcă ISUZU a fost aleasă drept cîștigătoare. Asta după ce ceilalți participanți la licitație au contestat hotărîrea cu privire la selectarea cîștigătorului, motivînd că procedura s-a desfășurat cu abateri.

Următoarea licitația organizată de Primăria Chișinău a fost finalizată în data de 2 aprilie, iar șase companii au participat.


"Acum urmează procedurile legale. Sper să nu se întîmple ca data trecută și în curînd să putem procura aceste autobuze", a mai spus Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?