COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd va fi rezolvată problema ambuteiajelor de la intersecția străzilor Studenților-Calea Orheiului

Problema ambuteiajelor de trafic la intersecția străzilor Studenților-Calea Orheiului din capitală va fi neapărat rezolvată, la această problemă se gîndesc și lucrează profesioniști pentru a găsi cea mai optimă soluție.

Despre aceasta, pentru portalul Noi.md, a declarat pretorul sectorului Rîșcani, Vlad Melnic, răspunzînd la solicitările locuitorilor de la "Poșta Veche", care propun lărgirea străzii Studenților, deoarece la intersecția acesteia cu strada Calea Orheiului întotdeauna se formează ambuteiaje uriașe.

Drept răspuns, pretorul sectorului Rîșcani a menționat că anul trecut autoritățile locale au încercat să „dezlege” acest nod, dar problema trebuie rezolvată în complex.

”Este o problemă complexă, iar cel mai interesant lucru este că ea nu vizează strada Socoleni sau strada Studenților, ci strada Calea Orheiului, deoarece există un flux foarte mare de transport - dimineața spre oraș, iar seara din oraș. Iar ambuteiajul apare din cauza străzii Calea Orheiului", a subliniat Vlad Melnic.

Potrivit lui, au fost lansate propuneri de se organiza un sens giratoriu acolo, care probabil va descărca traficul.


”Dar specialiștii în infrastructura drumurilor spun că acesta ar putea să nu ajute. De aceea, astăzi noi nu îndrăznim să construim un astfel de sens giratoriu. În calitate de experiment s-a decis amenajarea unei benzi suplimentare la ieșirea de pe strada Studenților pentru a vedea ce se întîmplă. Problema nu a fost soluționată totalmente, dar a contribuit la fluidizarea traficului într-o anumită măsură și anume pe strada Studenților. Apoi a fost lansată o altă propunere. Nu putem spune că am greșit, nu. Dar intersecția Calea Orheiului-Studenților cum a fost aglomerată, așa și a rămas. Problema cu ambuteiaje nu a fost rezolvată. De asemenea, dacă amenajăm o ieșire de pe str. Calea Orheiului pe str. Studenților - există o astfel de posibilitate, relieful permite, există teren – aceasta nu va rezolva problema ambuteiajelor în sine, deoarece oamenii oricum vor ieși din oraș și mașina cum stătea în ambuteiaje, așa și va sta în continuare. Nu sînt expert în această privință, dar vreau să vă asigur că oamenii profesioniști se gîndesc și lucrează la această problemă”, a remarcat Vlad Melnic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load