Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Cînd va fi pornită căldura în școli

24 oct. 2022,, 13:42   Capitala
2246 0

127 de grădinițe din Capitală și 16 instituții de educație timpurie din suburbii au fost conectate la agentul termic. Anunțul a fost făcut de către șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operativă a serviciilor municipale.

„Conectarea la agentul termic a instituțiilor de educație timpurie este o prioritate. Astfel, din cele 129 instituții din Chișinău au fost conectate 127 de grădinițe. Au rămas neconectate două grădinițe din sectorul Rîșcani, din motive tehnice. În suburbii, din cele 25 de grădinițe, au fost conectate 16 instituții”, a subliniat Andrei Pavaloi, transmite tv8.md.

Referitor la conectarea la agentul termic a liceelor, gimnaziilor și școlilor, acestea ar putea fi conectate la sfîrșitul săptămînii curente.

„Am discutat cu mai mulți director ai instituțiilor de învățămînt secundar. Potrivit lor, temperaturile în sălile de clase sînt confortabile. Astfel, vor solicita conectarea la căldură după vacanța de toamnă, adică de joi, 27 octombrie”, a menționat șeful-adjunct al DGETS.

La Chișinău a început conectarea grădinițelor la agentul termic. În dimineața zilei 19 octombrie, a fost pornită încălzirea în instituțiile de educație timpurie din sectorul Ciocana al Capitalei. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?