COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd am putea avea autobuze noi în capitală. Anunțul făcut de Ion Ceban

Cînd am putea avea autobuze noi în capitală. Anunțul făcut de Ion Ceban

Primarul general, Ion Ceban, a prezentat astăzi consilierilor municipali pachetul de documente în vederea procurării unui lot de 100 de autobuze, care vor fi asamblate la Chișinău, notează Noi.md.

Ion Ceban a menționat că lotul ar urma să fie procurat de la uzina producătoare de autobuze din Belarus, deoarece unitățile lor corespund condițiile tehnice solicitate de municipalitate (motor de fabricație germană, cutie de viteze automată, podea joasă, dotări moderne etc.) și sînt cele mai competitive pe piața internațională ca și preț (circa 120 mii Euro).

Edilul capitalei a precizat că prețul autobuzelor din Belarus, care ar putea fi asamblate la Chișinău, va fi cu 7-10% mai mic față de cel propus pentru vînzare de către uzinele producătoare, plus scutirea de TVA.


Viitoarea achiziție trebuie să fie aprobată de Consiliul municipal Chișinău, astfel că edilul a solicitat aleșilor locali să examineze pachetul de documente și de propuneri. Potrivit lui, după obținerea acordului din partea CMC și desfășurarea tuturor procedurilor privind achiziția, primele autobuze ar putea să ajungă în Moldova în luna iunie, curent.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze dispune de 143 unități de transport, cu o vechime medie de circa 14 ani, (cu luarea în calcul a celor 30 de unități noi achiziționate în anul 2019). Odată cu procurarea celo 100 de autobuze, Parcul Urban de Autobuze va fi reînnoit în totalitate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load