COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chișinăul, văzut altfel după ieșirea din izolare (VIDEO)

Chișinăul, văzut altfel după ieșirea din izolare (VIDEO)

În diferite vremuri, capitala Republicii Moldova a avut parte de diferiți gospodari însă acum, după izolare, mai mult ca niciodată orașul arată parcă altfel.

Ori noi ne-am schimbat, ori orașul nostru din piatră albă chiar a devenit mai curat.

În sectorul Botanica al capitalei, au fost eliberate de tarabe și chioșcuri străzi precum Cuza-Vodă și bulevardul Dacia. Trotuarele au intrat în reparație, iar strada Nicolae Testemițanu este și ea într-un plin proces de renovare.

La fel și sectorul Ciocana s-a schimbat. Bulevardul Mircea cel Bătrînd a devenit mult mai aerisit, iar cea mai lungă alee din capitală a intrat în reparație după mai mulți ani în care a fost pur și simplu uitată de municipalitate. În curînd familiile cu pici care seară de seară se plimbă pe această alee nu vor mai trebui să înconjoare gropile în timpul ieșirilor de seară.


Este îmbucurător faptul că după mai mulți ani a fost salubrizată și zona din jurul șantierului părăsit aflat pe strada Nicolae Milescu-Spătaru 43, iar scuarul din strada Maria Drăgan a devenit o adevărată atracție turistică. Aici își petrec serile nu doar familiile cu copilași, dar și cuplurile care au parte de cele mai frumoase apusuri.

În sectorul Buiucani a intrat într-un proces de schimbare și scuarul din strada Bucuriei, iar parcurile Alunelul și La Izvor au devenit mai curate. Aici băncile vechi și rupte au fost înlocuite cu altele noi, iar aleile au fost reparate.

Orașul este mai curat, iar acest lucru nu poate fi contestat de nimeni. Desigur este loc de mai bine, iar schimbarea se poate face nu într-o zi și nici în două. Pentru ca orașul nostru din piatră altă să își recapete strălucirea de altă dată mai sînt multe lucruri de făcut, iar pentru asta este nevoie nu doar de un primar cu voință, dar și de locuitori cărora le pasă de urba în care trăiesc. Doar împreună putem schimba lumea, doar împreună vom putea trece peste bariere și doar împreună vom reuși să depășim această pandemie care ne-a ținut captivi în casă luni în șir. Totul va fi bin!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load