COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Chișinăul, la 585 de ani de la prima atestare documentară: Mesajul primarului

17 iul. 10:14   Capitala
3490 4

Chișinăul a mai îmbătrânit cu un an, dar a devenit mai frumos și mai dezvoltat din punct de vedere al infrastructurii. Astăzi, 17 iulie se împlinesc 585 de ani de la prima mențiune a Chișinăului, într-un hrisov (act) al domnitorilor Ilie și Ștefan, prin care Chișinăul și împrejurimile lui sunt oferite logofătului Oancea, „pentru credincioasă slujbă”.

În această zi, primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare către toți locuitorii capitalei, cărora le spune că în pofida faptului că această zi nu este marcată de obicei, în acest an își dorește să o pună în valoare.

„Geografic vorbind, istoria orașului nostru pornește anume de aici, unde este instalată piatra comemorativă, la intersecția străzilor Albișoara și Pușkin, la poalele colinei Mazarachi.

De-a lungul anilor, letopisețul urbei noastre a cunoscut pagini de faimă, dar și de vremuri triste. Au fost momente de glorie, de creștere economică, culturală. Este important să nu pierdem nicio pagină din acest letopiseț, să păstrăm cu grijă ceea ce am moștenit de la străbuni”, spune edilul.

Primarul mai spune că trebuie să fim să fim consecvenți în ceea ce privește dezvoltarea continuă a orașului. „Este de datoria noastră a tuturor și a fiecăruia să facem totul pentru a lăsa copiilor noștri un oraș modern, civilizat, european.


Fiecare la locul său de muncă sau de trai, prin acțiuni consecvente, chibzuite, bine organizate, să ne aducem contribuția la transformarea Chișinăului într-o localitate demnă de a fi capitală și o mândrie pentru locuitorii săi. Cu străzi frumoase și drumuri calitative, cu scuaruri verzi, îngrijite, cu blocuri de locuit moderne și curți amenajate, cu o infrastructură corespunzătoare”, a punctat acesta.
Ceban mai afirmă că orașul Chișinău trebuie să fie transformat în unul confortabil, frumos, prietenos și atractiv din punct de vedere turistic.

„Vă dau toate asigurările că eu, având mandatul de încredere oferit de dumneavoastră, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a face visul realitate a multor chișinăuieni, pentru a oferi, împreună cu dumneavoastră, un nou suflu orașului nostru drag”, a conchis acesta.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X