Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Chișinăul a cîștigat un grant pentru dezvoltarea transportului public din capitală

19 ian. 2022,, 18:15   Capitala
2154 0

Chișinăuienii vor beneficia de servicii de transport urban mai sigur, mai incluziv și mai eficient în urma implementării proiectului UE „MOVE IT like Lublin” – inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și este implementat în baza unui parteneriat între Primăria mun. Chișinău și Primăria orașului Lublin din Polonia, relatează Noi.md cu referire la jurnal.md.

Proiectul va fi implementat pînă în anul 2025 și va oferi sprijin pentru a transforma serviciile de transport public din oraș într-un sistem de transport mai incluziv, mai sigur, mai rezistent și mai durabil.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 3.500.000 Euro, dintre care 3.325.000 Euro este contribuția Uniunii Europene în formă de grant, iar 175.000 Euro sînt alocați de către primăria municipiului Chișinău.

„Parteneriatele dintre orașele din Uniunea Europeană și vecinii săi sînt foarte importante, deoarece contribuie la îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor. Colaborarea strînsă cu statele membre ale Uniunii Europene aduce beneficii economice, sociale și de mediu. Acest proiect finanțat de UE reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Republica Moldova, și în special pentru orașul Chișinău, de a coopera cu parteneri din Polonia pentru a implementa cele mai bune practici și experiențe ale Uniunii Europene pentru dezvoltarea durabilă a mobilității urbane și pentru a obține rezultate tangibile în beneficiul locuitorilor și vizitatorilor orașului. Avem încredere că rezultatele preconizate ale proiectului vor contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.”, a declarat Gintautas Baranauskas, reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий