Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Chișinăuienii sînt nemulțumiți de majorarea tarifului pentru evacuarea gunoiului

23 iun. 10:30   Capitala
1804

O nouă scumpire pentru locuitorii capitalei. De la 1 iulie, chișinăuienii vor plăti mai mult pentru colectarea, transportarea și depozitarea gunoiului.

Dacă pînă acum locatari de la bloc plăteau 9 lei 25 de bani pentru aceste servicii, atunci de luna viitoare ei vor trebui să plătească aproape de două ori mai mult - 17,50. Decizia aprobată de primarul general i-a înfuriat pe locuitorii Chișinăului, care spun că viața în capitală a devenit excesiv de scumpă, relatează tv8.md

Noul tarif pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor menajere în municipiul Chișinău a fost aprobat în această săptămînă de primarul capitalei, Ion Ceban. Începînd cu luna iulie, acesta va constitui 17,5 lei pentru persoanele fizice care locuiesc la bloc (cum locuitorii Chișinăului plătesc 9,25 lei), iar pentru persoanele care locuiesc în case private - 35 de lei, față de 18,5 lei, cît plătesc acum.

În ultima perioadă s-a scumpit totul, iar salariile sînt aceleași, spun chișinăuienii, îngrijorați de noile tarife majorate: "Toate creșterile de prețuri au un impact negativ asupra noastră. Aceasta este viața, iar salariile și pensiile nu prea cresc, dar, dacă e să comparăm, prețurile cresc la tot".

"Noi trăim în Moldova, și cu salariile noastre, ne costă foarte mult. Oamenii noștri nu au potențialul de a achita atît de mult și prețurile trebuie majorate pe etape, adică pas cu pas, pentru ca oamenii să nu se simtă atît de rău", a spus un alt locuitor al capitalei.


Mai mult, unii cred că calitatea muncii lucrătorilor de la Autosalubritate lasă mult de dorit și nu corespunde așteptărilor și prețului cerut.

Potrivit conducerii întreprinderii "Autosalubritate", ajustarea tarifelor a fost cauzată de mai mulți factori, printre care: creșterea prețurilor la combustibil, ceea ce implică o creștere a cheltuielilor pentru transportarea deșeurilor de la stația de transbordare la depozitul de deșeuri din Țînțăreni, cheltuieli suplimentare pentru poluarea mediului, precum și creșterea salariilor angajaților.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав