COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chișinăuienii, îndemnați să voteze un primar pragmatic

Chișinăuienii, îndemnați să voteze un primar pragmatic

Reprezentanții mai multor organizații de tineret din Chișinău spun că primarul nu trebuie să fie un politician care se preocupă de limbi vorbite, de idealuri și de uniri, ci trebuie să fie o persoană responsabilă de problemele orașului.

Aceștia îndeamnă tinerii, dar și întreaga comunitate din municipiul Chișinău să voteze „un primar cu o abordare pragmatică”. Potrivit lor, unii candidați înscriși în cursă „aveau o anumită alură de oameni pragmatici, însă aceștia au continuat să facă jocuri politice, în care țara s-a înglodat de la Independență încoace”.

Într-o conferință de presă la ipn, Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, a declarat că tinerii au urmărit cum s-a desfășurat campania electorală, care a fost comportamentul candidaților înscriși în cursa pentru funcția de primar al capitalei. Potrivit lui, unii dintre candidații înregistrați nu au nicio tangență cu dezvoltarea municipiului. Dumitru Roibu a menționat că sînt candidați care și-au limitat campania electorală doar la instalarea bannerelor în Chișinău și în suburbii.

Președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” spune că, dacă nu va fi o victorie din primul tur, în turul doi vor accede Andrei Năstase și Ion Ceban.

Ion Jomir, președintele Guvernului Tinerilor din Republica Moldova, a declarat că, în ceea ce privește infrastructura orașului, a văzut în cazul candidaților Dorin Chirtoacă, Valeriu Munteanu, Octavian Țîcu, Andrei Năstase o prestație evazivă. Cele mai bune soluții le-a găsit în programul lui Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, care propune parcări multietajate, șosea de centură, drumuri, parcuri etc.

Igor Sîrbu, președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava”, s-a referit la situația rîului Bîc, care, potrivit lui, este gravă, pe motiv că și există o sumedenie de surse care poluează apele. „Toate problemele ce țin poluare pot fi soluționate, însă fiind administrate doar de un gospodar bun, un om care ține la orașul lui”, a menționat Igor Sîrbu. În opinia sa, un astfel de candidat este Ion Ceban.

Silvia Bogonovschi, coordonatoare de proiect la Centrul pentru Cooperarea Tinerilor, a menționat că oamenii așteaptă programe cu soluții reale. De asemenea, așteptările sînt legate și de respectul reciproc între candidați.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load