COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chironda: La Direcţia Arhitectură se așteaptă reforme radicale

Chironda: La Direcţia Arhitectură se așteaptă reforme radicale

Viceprimarul Victor Chironda, responsabil pentru dezvoltarea urbană și transportul public, a vorbit despre reuşitele din primele 100 de zile de activitatea în cadrul Primăriei capitalei.

Potrivit acestuia, în ciuda haosului, incompetenței și corupției care a dominat în municipalitate, în ultimii 12 ani, a fost posibil să se organizeze o muncă eficientă, inclusiv în domeniul urbanismului, transmite aif.md.

"Am reușit să eliminăm corupția și iresponsabilitatea în elaborarea și coordonarea documentației de urbanism. Împreună cu noul arhitect șef al capitalei, Svetlana Dogotaru, am reușit să oprim„ fabrica de semnături ", care a provocat multe probleme pentru oraș - construcții ilegale, confiscare de terenuri municipale. Acest lucru a provocat mai multe nemulţumiri, și ei încă dictează primăriei ce și unde să construiască. Dar sînt sigur că oamenii vor înțelege: ceea ce oferim înseamnă o dezvoltare durabilă a orașului și în beneficiul tuturor”, a spus Chironda.


Potrivit viceprimarului, în prezent se pregătește o reformă radicală în Direcţia Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, care va fi realizată anul acesta și va constitui baza unui nou tip de urbanism în Chișinău. Victor Chironda a vorbit și despre mobilitatea urbană, în special, despre inițierea unor proiecte legate de schimbarea modelului de dezvoltare a transportului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load