TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chiar dacă sînt carabinieri la fiecare stație, transportul oricum este arhiplin

În Moldova sînt tot mai multe persoane bolnave de coronavirus, cu toate acestea, purtarea măștilor în transportul public este monitorizat, iar numărul de pasageri - nu este, iar transportul este permanent arhiplin.

Despre aceasta scrie kp.md, menționînd că în țara numărul de persoane infectate cu coronavirus crește pe zi ce trece cu o viteza amețitoare, și în ultimele două săptămîni carabinierii au început urmărească situația în transport public din capitală așa cum nu a fost la începutul pandemiei: la fiecare oprire se află un ofițer de poliție care urmărește fiecare unitate de transport.

Acum, fără mască nu poți călători în transport pur și simplu așa cum iubesc unii cetățeni. Nici măcar nu le vor permite să intre. Troleibuzul își deschide ușile - acolo imediat intră un carabinier și examinează gurile și nasurilor acoperite. Dacă există vreo abatere - face observație și se asigură că problema este rezolvată.

Pe de o parte, este bine, acum în transport nu vor exista persoane "antimăști". Pe de altă parte, există o întrebare. De ce se verifică totul, cu excepția numărului mare de persoane în transport?

Pe fiecare troleibuz de la începutul pandemiei atîrnă cîte un poster "35 de persoane" și "50 de persoane", în funcție de lungimea transportului, dar acest poster este la fel de fantomatic ca și troleibuzele școlare.


Sunând la RTEC (Regia Transport Electric Chisinau), jurnaliști kp.md au aflat că numărul de persoane din transport ar trebui monitorizat de aceiași carabinieri care vînează nasuri și guri neacoperite. Dar și mai devreme, carabinierii spuneau că aceasta este sarcina șoferilor.

"Ei bine, să pui o astfel de sarcină pe seama șoferului este o prostie – fiind la volan în cabina sa, el nu poate număra oamenii la fiecare oprire și să reglementeze numărul acestora", se arată în publicația kp.md.

Între timp, prin oraș continuă să se plimbe "troleibuze-fantomă" pentru copii care merg după nu se știe ce grafic și absolut gol.
"De ce atunci strigăm și ne întrebăm că numărul bolnavilor nu doar crește, ci își ai avînt? Lucrurile elementare nu sînt reglementate. Nu ar trebui să existe mulțimi, mai ales într-un spațiu închis. Despre ce distanță și eficiență a măștilor poate fi vorba dacă oamenii merg aproape nas în nas? Nu este de mirare că țara noastră se află în zona roșie, Chișinăul nostru este în zona roșie. Și dacă introducem măsuri în societate, trebuie să asigurăm și un control adecvat asupra executării acestora. În lupta împotriva virusului, lucrul ar trebui realizat din albele părți - atît din partea cetățenilor, cît și din partea structurilor guvernamentale", se subliniază în kp.md.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load