AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 889
Criza energetică stiri: 713

Centrul COVID-19 de la Moldexpo va fi reactivat

10 ian. 13:15   Capitala
1515 0

Autoritățile Chișinăului prevăd o creștere a cazurilor de coronavirus în perioada următoare și anunță reactivarea Centrului COVID-19 de la Moldexpo, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, a informat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale că primăria va reactiva Centrul COVID-19 de la Moldexpo, pentru a face mai rapid triajul pacienților suspecți la noul coronavirus. “sîntem siguri că, după Sărbătorile de iarnă, vom asista la creșterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19 în Chișinău. Reactivarea Centrului COVID-19 de la Moldpexpo face parte din măsurile municipalității de răspuns la un viitor val de coronavirus, care, datorită mobilității cetățenilor, va apărea”, a declarat oficialul.

Potrivit sursei citate, statul moldovean nu poate fi o excepție la ceea ce se întîmplă în regiune. „Republica Moldova nu poate să fie o excepție. Observăm o creștere a numărului de infectări cu coronavirus în regiune. Mobilitatea sporită a populației înainte de sărbători, călătoriile din și spre Moldova, vor face posibilă apariția valului de Omicron în Chișinău, trebuie să fim pregătiți”, a declarat Gîlcă.

În același timp, oficialul a spus că imunizarea locuitorilor orașului va continua. "Am stabilit ca obiectiv principal să imunizăm circa 70% din populația municipiului pînă în luna aprilie", a precizat el.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав