X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cele două autobuze donate de București au ajuns la Chișinău

27 apr. 2018,, 14:32   Capitala
4404 0

Cele două autobuze donate de Primăria municipiului București locuitorilor din Chișinău sînt de marcă Mercedes, au o capacitate de 100 de locuri și sînt dotate cu aer condiționat.

Vehiculele au ajuns azi la Chișinău și vor fi puse pe linie în cîteva zile, potrivit șefului interimar al Direcției generale transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel.

Mijloacele de transport au fost produse în anul 2006 și sînt de categoria ecologică Euro 3. Vehiculele sînt cu parcurs, dar, potrivit lui Vitalie Buticel, acestea au trecut testarea tehnică și funcționează bine.

De asemenea, vehiculele sînt adaptate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Acum, autobuzele sînt supuse procedurii de vămuire și ar putea fi puse pe linie deja de pe data de 2 sau 3 mai.


Autobuzele aduse din România vor circula pe ruta numărul 5. Potrivit șefului de la transport, pe această rută vor fi în total 10 autobuze, deși necesarul este de 12 unități. În acest context, autoritățile municipale din Chișinău negociază cu cele de la București, pentru o eventuală posibilitate de a suplini numărul autobuzelor pe această linie.

Amintim că, cele două autobuze au fost donate de Primăria București în cadrul vizitei la Chișinău a primarului capitalei României, Gabriela Firea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?