Cel mai mare eveniment de atragere a fluxurilor investiționale în economia capitalei

5 sep. 2022,, 15:45   Capitala
1742 0

Primăria Municipiului Chișinău organizează primul Forum Economic al Capitalei, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie. Speakeri și invitați din diferite țări se vor întruni la Palatul Republicii, pentru a discuta potențialul investițional și de dezvoltare al orașului.

Evenimentul va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri, academic și asociativ; experți în economie, investitori și donatori străini, precum și delegații oficiale ale orașelor înfrățite sau partenere și vine să pună accent pe eforturile comune țintite către identificarea unor soluții și oportunități care să contribuie la dezvoltarea continuă a capitalei.

Speakeri de talie internațională, din Moldova, dar și de peste hotare, vor aborda astfel de subiecte cum sînt transformarea digitală a orașului, mobilitatea, turismul urban, piața imobiliară și alte teme relevante pentru capitală.

La eveniment va fi prezentată Strategia de dezvoltare a orașului Chisinau – 2030, precum și strategii de sector cum ar fi: Strategia de Mobilitate, Strategia de Dezvoltare a Turismului, dar și inițiativele: Chișinău – Oraș Verde, Chișinău – Oraș Inteligent.

Primăria orașului va lansa în premieră, în cadrul forumului, harta investițională a municipiului Chișinău, ce conține peste 60 de obiecte atractive de investiții din categoria imobiliară, funciară, social-educațională, de divertisment etc.


Invitații străini vor vorbi despre experiența altor țări în dezvoltare urbană pe toate dimensiunile și vor împărtăși bunele practici implementate în orașele Grenoble, Lublin, Varșovia, Madrid, Valencia și altele.

Forumul Economic Chișinău vine să confirme o dată în plus că orașul este deschis pentru o dezvoltare urbană inovatoare și prietenoasă mediului, fapt care generează noi oportunități de investiții în serviciile necesare pentru atingerea acestui scop.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?