TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban: Vom reînvia rîul Bîc împreună cu tinerii arhitecți

Ieri, 20 octombrie, edilul capitalei, Ion Ceban, a participat la lansarea Volumului „Orașul și Rîul” din seria Identitățile Chișinăului, alături de colegii și tinerii arhitecți de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

În cadrul evenimentului, Primăriei Chișinău, i-au fost înmînate 10 lucrări de curs ale studenților de la UTM, care au participat la Atelierul de Arhitectură și Urbanism „Orașul și Rîul”, în anul 2019, propunîndu-și să aducă în vizorul public profesional și administrativ, problema rîului Bîc.

„În aceste lucrări sînt redate viziuni ce țin de recuperarea Bîcului și zonelor urbane adiacente, regenerarea teritoriului urban al cursului de apă pentru ai reda semnificația și identitatea istorică și urbanistică, dar și amplasarea unor edificii publice cum ar fi: sediul Primăriei Chișinău, Mediateca, Centrul de Afaceri.

Aceste lucrări le vom expune în sediul Primăriei. Mai mult, urmează să invităm tinerii arhitecți să colaboreze cu municipalitatea la proiectul de amenajare și revitalizare a rîului Bîc, la care lucrăm în prezent.

Este vorba de: curățarea și lărgirea albiei rîului Bîc, reparația podurilor rutiere, amenajarea zonei verzi și valorificarea zonelor industriale degradate din preajma rîului.


Ne dorim ca rîul Bîc să devină un nou centru de dezvoltare urbană și de agrement pentru locuitori”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load