X 
Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Ceban: Sînt pentru dezvoltarea orașului, dar sînt contra ilegalităților

1 feb. 2021,, 08:58   Capitala
1340 0

Primăria mun. Chișinău nu are nici o legătură cu Consiliul Național al Monumentelor Istorice ce a votat pentru construcția unui complex de clădiri în zona Circului. Declarația a fost făcută de primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor primăriei, informează Noi.md

”Sînt și oameni care au interpretat greșit acest subiect. Primăria mun. Chișinău nu are treabă cu acest consiliu”, a mai declarat edilul.

Totodată acesta rugat direcția resurse umane să facă astăzi toate procedurile de rigoare pentru încetarea raportului de serviciu cu Iurie Povar, care recent a fost angajat în calitate de consilier în domeniul arhitecturii și urbanism în Cabinetul primarului general.

”Atît timp cît voi fi primar nu voi permite realizarea proiectului privind construcția unui complex locativ lîngă Circ. Haideți să nu mai intrăm în curțile blocurilor de locuit, ale oamenilor sau în spațiile verzi ale orașului. Trebuie să dezvoltăm alte regiuni ale orașului precum bulevardul Mircea cel Bătrîn, Mesager sau alte regiuni”, a mai spus primarul.

Ceban a menționat că va lansa în scurt timp o invitație mai largă de consultări cu comunitatea arhitecților pentru dezvoltarea centrului istoric planificată pentru acest an.


”Sînt pentru dezvoltarea orașului, a noilor zone, dar sînt contra ilegalităților”, a declarat edilul.

Reamintim că vineri, membrii Consiliul Național al Monumentelor Istorice au votat pentru construcția unui complex de clădiri în zona Circului, o zonă de protecție a monumentelor de arhitectură națională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?