COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6781
Coronavirus stiri: 7598

Ceban: Școala nr.6 din sectorul Botanica va fi reabilitată (FOTO)

24 aug. 12:45   Capitala
1533 0

Școala nr.6 din bd. Cuza-Vodă 17/2, din sectorul Botanica va fi reabilitată.

Acest lucru a fost relatat de Primarul General al municipiului Chișinău, menționînd că este vorba de școala care a fost întoarsă municipalității în august anul trecut, după ce în 2012 a fost închisă, iar în 2017, prin decizia CMC, a fost cedată Ministerului de Interne.

Actualmente Primăria Chişinău este în litigiu cu Ministerul Afacerilor Interne care doreşte să-şi menţină dreptul de folosință asupra edificiului.
Ion Ceban solicită actualei conduceri a MAI să se implice pentru a susține Primăria în redeschiderea școlii.

„Între timp a fost elaborat proiectul de reabilitare a instituţiei de învăţămînt care va cuprinde 4 blocuri şi unde vor învăţa circa 1200 de elevi.

În această zonă este un număr mare de solicitări din partea părinţilor pentru un loc în instituţiile de învăţămînt. Intenţionăm să reparăm capital edificiul și să readucem imobilul în circuitul instituțiilor de învățămînt care va fi utilizat conform destinației.


În cîteva săptămîni vor fi prezentate documentele de licitaţie pentru iniţierea procedurii de achiziţie”, a menționat Ion Ceban.

Potrivit lui, costul lucrărilor de reabilitare s-ar estima la circa 65 de mil. de lei, bani care urmează a fi identificaţi şi alocaţi în mai multe tranşe.

„Este regretabil faptul că multe clădiri şi terenuri municipale au fost anterior înstrăinate pe diferite căi și lăsate în paragină.

Vom depune în continuare maximum efort pentru a readuce în posesia municipalităţii bunurile imobile şi terenurile capitalei”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽