TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ceban: „Rămînem în situație epidemiologică de alertă sporită”

Circa 500 paturi sînt libere zilnic în spitalele municipale COVID, însă cazurile grave sînt încă foarte multe și nu sînt în continuare paturi libere în secțiile de terapie intensivă, chiar dacă capacitatea acestora a fost triplată.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, în Chișinău sînt înregistrate cca 103.000 cazuri COVID de la debutul pandemiei și 1750 decese.

„Observăm o diminuare comunitară a noilor infectări cu COVID-19. Vedem o tendință de descreștere a cazurilor zilnice de decese din cauza infecției cu noul coronavirus. Rămînem în continuare în situație epidemiologică de alertă sporită. În spitale sînt asigurate deplin necesitățile de medicamente, consumabile, iar asitența medicală primară activează cu program extins, inclusiv în weekend. Din 19 aprilie vor ieși gradual din circuitul COVID Spitalul municipal de Ftiziopneumologie (cu 150 paturi) și blocul vechi de maternitate de la Spitalul municipal ”Gh. Paladi” (cu 110 paturi)”, spune Ceban.

Edilul spune că municipalitatea este în curs de elaborare a unei liste de alte grupuri profesionale organizate din municipiu, care sînt din categoria persoanelor cu risc sporit de contaminare.

„Totodată, sîntem în proces de analiză a unui sistem electronic de programare pentru vaccinare. Odată cu disponibilitatea sporită de vaccinuri, planificăm stabilirea Centrelor de Vaccinare, pentru etapa III de imunizare a populației generale în toate sectoarele din mun. Chișinău. Împreună cu Preturile și Asociațiile Medicale Teritoriale identificăm spații conforme – ca să fim bine pregătiți și mobilizați. Managmentul medical în viitoarele Centre va fi asigurat de Asociațiile Medicale Teritoriale din fiecare sector”, a conchis edilul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load