COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban: Porțile cimitirelor trebuie să rămînă închise

Vizitarea cimitirelor de Paștele Blajinilor în acest an prezintă pericol pentru toată lumea, de aceea porțile acestora trebuie să rămînă închise pentru vizitatori în data de 7 și 8 iunie.

De această părere este primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a participat la emisiunea ,,Пятница с Анатолием Голя” de la postul TV RTR Moldova.

Potrivit șefului capitalei, în condițiile în care în republică crește de la o zi la alta numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus, aglomerările din cimitire în zilele de Paștele Blajinilor, ar putea înrăutăți situația.

,,Doar la cimitirul ,,Sfîntul Lazăr” din capitală, avem circa 290 mii de morminte. Dacă la fiecare mormînt va veni cel puțin o rudă, sau mai multe, vor sta la masă și vor bea dintr-un pahar, putem favoriza răspîndirea virusului de tip nou. De aceea Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, a anunțat că transportului public în aceste zile în capitală, va fi sistat. Eu cred că este o decizie corectă. Consider că în acest an porțile cimitirelor trebuie să rămînă închise, iar oamenii să rămînă acasă”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că recent, edilul capitalei a îndemnat locuitorii capitalei să nu meargă în acest an la cimitire de paștele Blajinilor, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid – 19.


Totuși, cei care vor ajunge pe teritoriul cimitirelor vor trebui să aibă obligatoriu măști și mănuși, să respecte distanța și să nu aducă cu ei alimente și băuturi alcoolice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load