TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ceban: Planul de amenajare a teritoriului va sta la baza dezvoltării capitalei

Asupra Planului de amenajare a teritoriului și a Strategiei social-economice de dezvoltare a municipiului Chișinău, care reprezintă etapa I a planului, se lucrează din iunie anul 2020. Despre aceasta scrie primarul general, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Chișinăul are nevoie de un Plan strategic de dezvoltare – Plan de amenajare a teritoriului.

“Este un prim pas de determinare a viziunii și a principalilor piloni de dezvoltare, începînd cu cei sociali, economici, de mediu, pînă la cei demografici. Ne propunem să identificăm tot ce este important pentru dezvoltarea unei comunități, creșterea economică și a calității vieții locuitorilor municipiului.

În baza acestei viziuni, în paralel, urmează să fie elaborat și caietul de sarcini pentru întocmirea Planului Urbanistic General”, subliniază edilul.

Chișinăul este în aria metropolitană, unde există o aglomerație foarte mare, de aceea, deținînd acest statut, trebuie să fie o viziune foarte clară despre cum este și cum vrem să vedem Chișinăul peste ani, precizează primarul.


“De calitatea acestor documente, depinde cum se vor intercala toate programele municipale, avînd în vedere complexitatea acestora, precum și faptul, că totul se desfășoară în spațiu, pe teren și interconexiunea acestor programe se regăsește anume în documentul strategic de dezvoltare teritorială”, a enunțat Ion Ceban.

La elaborarea Planului de amenajare a teritoriului și a Strategiei social-economice de dezvoltare Primaria Chișinău este ajutată cu titlu gratuit de experți din companiile „Master’s Plan” și „Cushman & Wakefield” de la Moscova. Specialiștii conlucrează cu Comitetul de supraveghere municipal, o structură foarte amplă, unde se încadrează diverși experți și responsabili locali.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load