COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: Lupta împotriva COVID-19 este o prioritate pentru primăria Chișinău

Ceban: Lupta împotriva COVID-19 este o prioritate pentru primăria Chișinău

Primăria Capitalei a întreprins operativ și întreprinde toate măsurile necesare pentru combaterea coronavirusului din momentul înregistrării primului caz de infectare.

Declarația aparține primarului general al Chișinăului, Ion Ceban, care a venit cu anumite precizări în urma unui apel public semnat de mai multe organizații neguvernamentale. El a subliniat în mod special că toate acțiunile municipalității sînt la maxim transparente — informațiile necesare sînt publicate prompt pe sursele oficiale.

”Mereu am fost deschis atît la apelurile cetățenilor, cât și a specialiștilor și jurnaliștilor. Asta, deoarece, mereu am optat pentru transparența deciziilor și acțiunilor pe care le întreprind eu, dar și colegii mei. În ceea ce privește lupta cu COVID-19: am dotat cu cele necesare toate cele 5 spitale municipale, am deschis un cont pentru donații, am distribuit între instituțiile medicale 9 milioane de lei și acum distribuim încă 40 de milioane de lei. Prin forțele municipalității am echipat centre medicale la Moldexpo și la Constructorul. Orașul este dezinfectat zilnic, activitatea transportului public a fost reorganizată, din care au fost scoși conductorii. 80% din activitatea noastră este orientate spre combaterea coronavirusului", a subliniat Ion Ceban.


Primarul capitalei a mai menționat că pagina sa oficială de facebook, site-ul Primăriei și site-ul stopcoronavirus.Chișinău.md oferă informații în întregime și în limba rusă.

”Mă bucur că semnatarii acestui apel au anunțat că sunt disponibili pentru a colabora cu mun. Chișinău, în lupta cu COVID-19. Noi suntem deschiși. Astăzi avem o bună colaborarea cu toată lumea, agenți economici, omeni de bună credință, profesori, medici și jurnaliști, care se propun să ne ajute.
Mulțumesc tuturor, deoarece, realizăm împreună o muncă enormă!”, a subliniat Ceban, mulțumindu-le din nou tuturor pentru susținere.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load