COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6754

Ceban: „Loturile oferite la pachet pînă în 2019 și neseriozitatea constructorilor au scăzut încrederea cetățenilor”

28 sep. 13:23   Capitala
1188 2

Mișmașurile de pînă la 2019 din cadrul municipalității între factorii de decizie locali și dezvoltatori au dus la o totală neîncredere a cetățenilor în domeniul construcțiilor. Anunțul a fost făcut de către edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul discuțiilor publice privind situația din domeniul construcțiilor din municipiul Chișinău, transmite Noi.md.

„Lucrurile au degradat și ne-am pomenit cu litigii, cu terenuri privatizate pe spații verzi, curți de bloc, terenuri de joacă și parcări publice. Dacă să trecem în revistă, în loc de Piața Cantemir – urma să fie construită parcare, pentru asta acte s-au dat. În loc de un teren privat din sectorul Rîșcani – trebuia, conform actelor, să fie o biserică. Și multe terenuri erau date cu un scop, dar peste ani, destinația acestora era schimbată, cu rea voință”, a declarat Ceban.

În locul terenurilor cu altă destinație, au început să răsară ca ciupercile după ploaie construcții, blocuri și complexe, fără a se ține cont de nicio lege în acest sens.

„Se dădeau la pachet în ședințe de CMC loturi fără dezbateri și analize. Astfel, ne-am pomenit că încrederea locuitorilor în factorii de decizie, dar și în dezvoltatorii imobiliari a dispărut totalmente. Am reușit să întoarcem municipalității zeci de terenuri, clădiri și încăperi, înstrăinate anterior și am interzis construcții în parcuri, spațiile verzi și terenurile de joacă”, a declarat edilul capitalei.

Amintim, primarul general a lansat o invitație publică factorilor de decizie, constructorilor și specialiștilor în domeniu, pentru a dezbate problemele întîmpinate în domeniul construcțiilor în municipiul Chișinău.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽