X 
Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Ceban: Locurile pentru bolnavii COVID pozitivi sînt la limită

18 oct. 2021,, 13:30   Capitala
2286 0

Toate spitalele municipale strategice au fost reactivate ca instituții cu profil COVID-19. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi dimineață de la Primărie. Edilul spune că actualmente, capacitatea totală de internare în spitalele municipale a fost extinsă la maximul posibil – 1353 paturi.

„Locurile pentru bolnavii COVID pozitivi sînt la limită, iar paturi libere la terapie intensivă nu există, deși săptămîna trecută au fost activate încă 18 paturi de terapie intensivă la Spitalul ,,Sfînta Treime”. De la începutul pandemiei în capitală am extins de 4 ori numărul paturilor ATI.

În prezent, în total avem 79 paturi ATI. Actualmente, spitalele municipale preiau aproape 50% din numărul total de pacienţi la nivel naţional. Este o presiune enormă, iar medicii muncesc la limită. Cu certitudine vom avea nevoie în timpul cel mai apropiat de spaţii de spitalizare suplimentare, de echipamente medicale esenţiale, în primul rînd de surse de oxigen, inclusiv concentratoare de oxigen, aparate de ventilare, infuzomate și altele”, a punctat edilul.

Ceban a subliniat că a solicitat Ministerului Sănătăţii transmiterea unei staţii de oxigen către Centrul COVID 19, de la Moldexpo, cu înlocuirea buteliilor de oxigen care sînt actualmente folosite acolo. Stația este depozitată la un spital din subordonarea republicană.

Edilul spune că în așa fel, la Centrul COVID va fi o reţea securizată de oxigen care va permite asigurarea deplină a pacienţilor cu cantitatea necesară de oxigen şi totodată vom evita situaţiile non-conforme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий