AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Ceban le-a cerut socoteală șefilor de la "Apă-Canal"

30 dec. 2019,, 16:15   Capitala
2680 0

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, dar și directorul tehnic al Apă Canal au fost luați la rost de primarul Ion Ceban, în cadrul ședinței de azi a Primăriei, pentru faptul că o bună parte din lucrările inițiate de întreprinderea municipală pe străzi rămîn neterminate, iar șoferii circulă cu dificultate.

„Am o rugăminte, domnul Boldurescu, toată lumea se jeluie pe voi că faceți lucrări și apoi rămîne totul dezgolit frumos, dar cu probleme pentru trafic și mașini. Oare nu se poate de gestionat acest subiect ca lumea? De ce alții fac lucrări și se descurcă, iar voi nu puteți?”, a întrebat primarul capitalei, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație a explicat că problema vine de la întreprinderea municipală, care efectuează lucrările de reparație și are semnate contracte cu trei agenți economic în acest sens, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Noi mai puțin avem tangență cu Apă Canal. Problema este că nu își stabilește la timp săpăturile sau sîntem puși în situația de a bloca total activitatea Apă Canal, dacă nu eliberăm la timp permise pentru executarea lucrărilor. Noi după caz, cu greu, cu foarte multe refuzuri, sîntem puși în situația de a elibera autorizații, pentru că sînt proiecte investiționale legate de BERD, BEI și alte corporații financiare externe”, a precizat Adrian Boldurescu.

De cealaltă parte, directorul tehnic Apă Canal, Anatolie Lichii, a dat vina pe condițiile meteorologice și pe agenții economici: „Noi conlucrăm cu companiile Ocide, Sade și Comeleon, referitor la restabilirea suprafețelor asfaltice, dar acum sînt mai multe secțiuni în lucru, iar condițiile de afară nu ne permit să le facem pe toate la timp și operativ”, a menționat acesta.


„Nu înțeleg, dacă aveți contracte, le plătiți banii și ei nu reușesc, de ce îi mai țineți? Găsiți alții”, a întrebat edilul.

„sînt contracte deja semnate, internaționale, și asta este situația”, a explicat Anatolie Lichii.

„Și ce dacă sînt contracte internaționale? Avem gropi peste gropi din cauza unori oameni care nu-și pot onora angajamentele. Înțeleg dacă nu le plăteați bani și făceau ceva în avans”, a subliniat Ion Ceban.

Primarul a cerut să îi fie prezentat un raport, timp de 10 zile, referitor la contractele semnate între Apă Canal și cei trei agenți economici.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав