COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: În spitalele din capitală au rămas 191 de locuri pentru pacienți cu COVID-19

Ceban: În spitalele din capitală au rămas 191 de locuri pentru pacienți cu COVID-19

În spitalele cu profil COVID-19 din capitală mai sînt 191 de locuri pentru pacienții infectați. Declarația a fost făcută de edilul Ion Ceban la emisiunea „Пятница” la RTR Moldova.

Mai mult, Ceban spune că dacă se vor păstra ritmurile de infecție sistemul de sănătate va ajunge într-o situație dificilă, scrie agora.md.

„Au rămas 191 de locuri libere în toate spitalele din capitală pentru pacienții cu COVID-19.Dacă continuăm așa, vor fi probleme serioase. Noi am atenționat despre aceasta încă în aprilie-mai. Am întreprins toate măsurile. sînt oameni care nu cred că o să fie afectați, dar lucrurile stau mai rău decît credem. Dacă lucrurile se vor desfășura cu aceeași dinamică, ne va fi foarte greu”, a spus Ceban.


Întrebat de ce municipalitatea nu întreprinde restricții mai dure pentru a atenționa populația orașului de riscurile existente, Ceban a spus că Primăria se supune restricțiilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Monitorizăm situația în transport și supermarketuri și chișinăuienii respectă regulile și recomandările în mare parte. Totuși, cred că oamenii s-au relaxat. Trebuia la o anumită etapă să fim mai duri”, spune Ceban.

De altă parte s-a analizat și numărul total de cazuri active de infecție în capitală, care ajunge la circa 2.000 de cazuri, potrivit primarului. Acesta a menționat că dacă s-ar face referire la o posibilă izolare a orașului în carantină, numărul total de cazuri active ar trebui să fie de circa 8.200 persoane infectate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load