COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 527
Coronavirus stiri: 7857

Ceban: "În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi" (FOTO)

23 noi. 2021,, 13:45   Capitala
1689 0

În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi, amenajate.

Despre acest lucru a anunțat primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, menționând că, în special, pe ultima sută de metri este construcția unui teren de minifotbal în cartierul Poşta Veche.

Pe stradela Studenților 7/1 din sectorul Rîșcani se desfăşoară lucrări de amenajare a terenului de minifotbal, care era într-o stare deplorabilă. Locuitorii din preajmă au solicitat de mai multe ori ca acest teren să fie amenajat.

Lucrările au presupus: nivelarea suprafeței terenului și a platformelor de terasament; așternerea unui strat de fundație din piatră; instalarea acoperirii de amortizare a terenului de minifotbal; instalarea gazonului artificial pe teren; instalarea porților de fotbal; montarea corpurilor de iluminat; montarea plasei în jurul stadionului.

De asemenea, sînt spre finalizare lucrările de reconstrucție a două terenuri de basket din str. D. Rîșcanu 11 și din str. Grădinilor 58.


În derulare este şi proiectul municipal ce prevede lucrări de reconstrucție și reparație a 8 terenuri de sport din curțile blocurilor de locuințe.

Lucrările de reparație includ următoarele adrese: str. Cetatea Albă 5; str. Cuza - Vodă 45; str. Salcâmilor 22/2; str. Nicolae Sulac 8; str. Matei Basarb 9/1; str. Miron Costin 10; str. Academiei 9/1; str. G. Latina 15/1.
Totodată, în acest an au fost executate lucrări de construcție și amenajare a terenurilor de fotbal pentru mai multe licee din capitală dintre care:
- Liceul Teoretic ,, Gaudeamus’’
- Liceul Teoretic ,, Mihai Viteazul’’
- Liceul Teoretic ,, Nicolae Iorga’’
- Liceul Teoretic ,, George Călinescu’’
- Liceul Teoretic ,, Nicolae Gogol
- Liceul Teoretic ,, Liviu Deleanu’’.

”Noi punem accent pe amenajarea spaţiilor pentru sport din capitală, pentru confortul cetăţenilor”, a subliniat Ion Ceban.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X