X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

Ceban: "În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi" (FOTO)

23 noi. 2021,, 13:45   Capitala
2250

În curînd în capitală vor apărea mai multe terenuri sportive noi, amenajate.

Despre acest lucru a anunțat primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, menționând că, în special, pe ultima sută de metri este construcția unui teren de minifotbal în cartierul Poşta Veche.

Pe stradela Studenților 7/1 din sectorul Rîșcani se desfăşoară lucrări de amenajare a terenului de minifotbal, care era într-o stare deplorabilă. Locuitorii din preajmă au solicitat de mai multe ori ca acest teren să fie amenajat.

Lucrările au presupus: nivelarea suprafeței terenului și a platformelor de terasament; așternerea unui strat de fundație din piatră; instalarea acoperirii de amortizare a terenului de minifotbal; instalarea gazonului artificial pe teren; instalarea porților de fotbal; montarea corpurilor de iluminat; montarea plasei în jurul stadionului.

De asemenea, sînt spre finalizare lucrările de reconstrucție a două terenuri de basket din str. D. Rîșcanu 11 și din str. Grădinilor 58.


În derulare este şi proiectul municipal ce prevede lucrări de reconstrucție și reparație a 8 terenuri de sport din curțile blocurilor de locuințe.

Lucrările de reparație includ următoarele adrese: str. Cetatea Albă 5; str. Cuza - Vodă 45; str. Salcâmilor 22/2; str. Nicolae Sulac 8; str. Matei Basarb 9/1; str. Miron Costin 10; str. Academiei 9/1; str. G. Latina 15/1.
Totodată, în acest an au fost executate lucrări de construcție și amenajare a terenurilor de fotbal pentru mai multe licee din capitală dintre care:
- Liceul Teoretic ,, Gaudeamus’’
- Liceul Teoretic ,, Mihai Viteazul’’
- Liceul Teoretic ,, Nicolae Iorga’’
- Liceul Teoretic ,, George Călinescu’’
- Liceul Teoretic ,, Nicolae Gogol
- Liceul Teoretic ,, Liviu Deleanu’’.

”Noi punem accent pe amenajarea spaţiilor pentru sport din capitală, pentru confortul cetăţenilor”, a subliniat Ion Ceban.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав