COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Ceban, despre trecerea capitalei în „Codul Portocaliu”

24 noi. 2021,, 09:30   Capitala
1211 0

Chiar dacă Chișinăul trece sub cod Portocaliu, asta nu înseamnă că lucrurile se relaxează prea tare în capitală. Despre aceasta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că de la 2 decembrie sîntunele reguli scoase, transmite Noi.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Ceea ce prevede codul portocaliu, este descris foarte clar în decizia comisiei. La fel pentru domeniul sportului. Eu cred că în condițiile care le avem, Chișinăul va face față. Chișinăul are indicatori foarte buni, cu toate problemele și cu toată aglomerația. Incidența pe Chișinău ne permite să facem aceste. Sistemul de sănătate este foarte pregătit.

Li se permite ocuparea 75% din spațiul localurilor, mă refer la Horeca. Pașapoartele de vaccinare tot vor fi obligatorii. Spre regretul nostru al tuturor, din nevoința noastră sau nevoința va trebui să trăim cu acest Covid”, a declarat Ceban.

Acest lucru va permite relaxarea unor măsuri pentru Horeca, domeniul sportiv și cel cultural.


„Am stabilit împreună cu membrii comisiei, că din 1 decembrie, urmează ca teatrele, sălile de concert să revină la activitatea în regim obișnuit, evident cu păstrarea normelor de siguranță și cu prezentarea, așa cum prevăd normele, a certificatului COVID-19, teste PCR sau teste rapide. Este o veste îmbucurătoare atît pentru cetățenii care își doresc revenirea la viața și activitățile de odinioară, cît și pentru toate instituțiile și agenții economici care au fost sugrumați de măsurile restrictive, neplăcute, însă atît de necesare pentru protejarea sănătății oamenilor”, a conchis Ceban.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X