COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban, despre lupta cu construcțiile ilegale: Sîntem în judecată cu mai mulți constructori

Ceban, despre lupta cu construcțiile ilegale: Sîntem în judecată cu mai mulți constructori

Majoritatea cazurilor de construcții ilegale din Chișinău sînt o „moștenire” obținută de fosta conducerea Primăriei Chișinău, cînd autorizațiile erau adesea emise „pentru mită”.

Declarațiile aparțin primarului general Ion Ceban în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Acesta a menționat că înainte, Primăria era cea mai coruptă instituție a statului și toate problemele create de conducerea sa din trecut nu au fost ușor de rezolvat.

Ceban a mai spus că lupta municipalității împotriva construcțiilor ilegale, care se desfășoară, inclusiv în instanțe, este uneori complicată în comparație cu alte acțiuni.


„Vreau să trag atenția la un caz. Restaurantul Doina din Valea Trandafirilor. Nu este în competența mea să demonstrez astfel de lucruri, dar am auzit că unii oameni distribuie acum apartamente judecătorilor în schimbul luării unei decizii, nu în favoarea municipiului Chișinău, ci pentru a face posibilă construirea unei clădiri cu mai multe etaje în zona parcului. Și vreau să îndemn toți judecătorii să nu accepte astfel de propuneri. Știm unde sînt aceste lucruri și le vom scoate la lumină ”, a avertizat Ceban.

Rețineți, terenul aflat sub restaurantul Doina, care este demolat, este deținut privat. Inițial, dezvoltatorul plănuia să construiască acolo o clădire rezidențială cu 24 de etaje, dar nu a primit permisiunea pentru acest lucru. În acest moment, dezvoltatorul a dat în judecată primăria capitalei, solicitînd schimbarea autorizația urbană pentru a obține dreptul de a construi o clădire cu mai multe etaje.

Reamintim, acum cîteva zile, primarul general al Capitalei a cerut crearea unui grup de lucru, care într-o lună va evalua situația în domeniul construcțiilor ilegale și va crea o hartă online a zonelor cu șantiere cu probleme.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load