TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ceban, despre bugetul municipal: Este pur și simplu dezastruos

Astăzi sînt 26 de ani de cînd Chișinăul are statut de municipiu, iar potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, la cei 26 de ani avem 0% în bugetul municipal din impozitele persoanelor juridice.

”În asemenea condiţii nu putem dezvolta orașul. Astăzi municipiul Chișinău rămîne cel mai dezavantajat oraș în ceea ce ține de repartizarea veniturilor sale, pentru că impozitele din activitatea agenţilor economici care activează în oraş şi care ar trebui să vină în bugetul municipal – merg în bugetul statului. Nicăieri în lume nu găsim o asemenea situație. Vorbim aici despre zeci de milioane de lei care anual sînt rataţi de către capitală. Este pur și simplu dezastruos”, a scris Ceban într-o postare pe pagina sa de facebook

Potrivit edilului, în aceste condiții, autoritățile locale cer Parlamentului și Guvernului soluții pentru a schimba situația, care nu mai poate fi tolerată la nesfîrșit.

”Legislația a fost modificată în 2015, ajustată în anul 2016, iar azi avem situația pe care o avem. Executivul primăriei de pînă la noi, cu excepția celui interimar, nu a avut o asemenea situație financiară. Noi încercăm să facem față. Totuşi, dacă am scoate la licitație a 10-a parte din ceea ce a fost dat anterior pe sub masă, am putea acoperi jumătate din deficitul bugetar. Ne adresăm în continuare organelor de drept ca să examineze în ce condiții putem întoarce terenurile ce au fost date ilicit”, a concluzionat primarul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load