COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban: Cunoaștem problemele din școli și grădinițe, lucrăm la rezolvarea lor

Primăria Chișinău monitorizează îndeaproape activitatea instituțiilor de învățămînt din capitală în condițiile restricțiilor impuse pe fundalul epidemiei de COVID-19 și examinează problemele care apar.

Acest lucru a fost declarat de Primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Piatnița” de pe postul RTR Moldova. El a menționat că municipalitatea primește multe sesizări din partea părinților care se confruntă cu dificultăți din cauza unui program de lucru redus și mixt al școlilor și grădinițelor. De exemplu, părinții copiilor care frecventează școala primară solicită să se revină la durata obișnuită a lecțiilor.

- Studiem cu atenție toate sesizările, monitorizăm situația și încercăm să facem tot ce ne stă în putință pentru a atenua situația. Am trimis Guvernului un demers pentru a ne permite să reducem distanța socială în grădinițe de la 4 la 2 metri. Dacă ni se permite să facem acest lucru, atunci instituțiile preșcolare vor putea accepta mai mulți copii, a spus Ceban.

În ceea ce privește dotarea instituțiilor de învățămînt cu dezinfectante și echipamente de protecție, precum și mesajele privind colectarea banilor în școli, Primarul capitalei a reamintit că doar în etapa actuală pentru asigurarea școlilor și grădinițelor din Chișinău au fost alocate 15 milioane de lei.

- Am avut astăzi o întîlnire cu reprezentanții CNA, în cadrul căreia am discutat problema controlului folosirii banilor colectați de părinți și am vorbit și despre cine și în ce scop colectează acești bani. Din păcate, corupția în acest domeniu este încă puternică, noi intenționăm să înăsprim măsurile de combatere a acestui fenomen”, a spus el.


Ion Ceban i-a îndemnat pe toți cei care au fost martori ai încălcărilor să raporteze acest la Primărie, adăugînd că controalele inopinate ale instituțiilor de învățămînt din capitalei continuă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load