COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

Ceban: ”Chișinăul va deveni un oraș ”verde”, inteligent și prietenos”

22 sep. 14:15   Capitala
1642 0

Chișinăul tinde să devină un oraș verde, inteligent, transparent și prietenos.

Despre acest lucru a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul Forumului internațional KAZAN DIGITAL WEEK-2021 la care participă și care se desfășoară în perioada 21-24 septembrie în orașul Kazan, Federația Rusă.

Edilul capitalei a participat la discuțiile mesei rotunde cu tema „Evoluția orașelor inteligente” la care au participat mai mulți primari. Participanții la eveniment au împărtășit experiența în dezvoltarea, accesibilitatea și utilizarea infrastructurii urbane, a tehnologiilor digitale și a comunicațiilor.

La rîndul său, Ion Ceban a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii urbane și adaptarea acesteia la noile provocări economice.

”La această etapă, Chișinăul a elaborat Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială împreună cu cei mai buni specialiști din Chișinău și din Federația Rusă, document foarte important pentru a cunoaște toate aspectele și punctele forte ale orașului. A fost depusă multă muncă în ultimii aproape doi ani”, a menționat primarul de Chișinău


Ion Ceban a subliniat că, cu toate impedimentele și complicațiile, Chișinăul a declarat că își dorește să devină un oraș verde, inteligent, transparent și prietenos.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽