COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Ceban: "Chișinăul este un motor astăzi care mișcă această mașinărie"

27 sep. 12:28   Capitala
834 0

Primarul general Ion Ceban nu stă în birou, dar în fiecare zi face inspecției în teren, întrucît sînt zeci de proiecte în desfășurare în capitală.

Potrivit acestuia, Chișinăul continuă să se dezvolte la turații maxime, după ani întregi de degradare.

„Astăzi în Chișinău sînt peste 100 de proiecte mai mari și mai mici, alte zeci în suburbii. Mă refer la reparații de drum, trotuare, parcuri, scuaruri, curți de blocuri, amenajare de stații noi, platforme de gunoi, amenajare de parcări, reabilitarea acceselor către instituții educaționale, reparatia subteranelor, reparația instituțiilor educaționale conform proiectului eficiența energetică, modernizarea iluminatului, proiecte 8 la număr în cadrul bugetului civil propuse de cetățeni. Și sigur că pe fiecare șantier există și muncitori și antreprenori mai sîrguincioși sînt și care lasă de dorit”, a declarat acesta.

Primarul spune că acele procese verbale scrise în urma acestor inspecții vor fi semnate, iar fiecare să-și îndeplinească sarcinile calitativ.

„Repet, atît de multe proiecte realizate concomitent în Chișinău în ultimii doi ani, nu au existat niciodată de la independență încoace. Avem proiecte sociale de susținere a locuitorilor, proiecte culturale de promovare a artiștilor, de inițiative între tineri și copii. Chișinăul este un motor astăzi care mișcă această mașinărie. Ceea ce este important nimeni nu se relaxează și își fac munca bine. Proiectele care urmau a fi finalizate să fie în termen de pînă la finele toamnei, proiectele multianuale – că avem multe să fie aduse la condiții pentru sezonul de iarnă”, a mai punctat Ceban.


Edilul subliniază că proiectele care urmează să fie realizate și bugetate pentru anul viitor să fie prezentate de către pretori, iar pînă la luarea deciziei finale, fiecare proiect va fi analizat în teren.

„Cu toții sîntem de părerea că centrul orașului trebuie să arate ca o adevărată capitală, dar și oamenii din sectoare nu trebuie să vină în centru pentru a se plimba și a avea parte de infrastructură. Și aduc sincere mulțumiri locuitorilor. Dacă un an în urmă observam nepăsare, neglijență și orașul era mult mai murdar. Astăzi pot spune cu certitudine că ne maturizăm cu toții. Oamenii au devenit mai responsabili, nu avem așa de multe acte de vandalizare a bunului public.

Mai este de lucrat. Dar împreună reușim să menținem ceea ce facem în oraș. Nu vom putea strica atîta cat se face în ultima perioadă, dar să menținem putem. Ceea ce este uimitor foarte multă lume începe să investească în curtea blocului, în fața casei, în parcurile din apropiere. Apreciem aceste gesturi și chem să fie păstrat fiecare schimbare care se produce în oraș”, a conchis acesta.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽