COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Ceban: „Cheltuielile efectuate pentru reparația și dotarea instituțiilor de învățământ trebuie făcute publice!”

9 aug. 13:15   Capitala
1206 0

130 milioane de lei au fost alocate în anul curent de către Primăria municipiului Chișinău, pentru dotarea școlilor și grădinițelor din capitală. Cheltuielile pentru lucrările efectuate de fiecare instituție, trebuie făcute publice, a menționat edilul capitalei, Ion Ceban, astfel încît, fiecare cetățean să aibă acces transparent la informația respectivă.

„Fiecare instituție educațională din capitală trebuie să afișeze cheltuielile efectuate la reparația și dotarea instituțiilor din banii municipali. Anunțurile trebuie să fie plasate online, dar și pe panourile informative, pentru ca fiecare părinte să vadă pe ce au fost cheltuiți banii. Fiecare instituție să anunțe unde sînt create asociații de părinți, ce surse financiare se colectează și pe ce sînt cheltuiți banii. Aceste rapoarte trebuie făcute public și transmise către autorități”.

Totodată, Ion Ceban a atenționat toți participanții procesului educațional asupra neadmiterii colectării ilegale a resurselor financiare:

„Colectările ilegale de bani rugăm să fie denunțate. Va fi creată o Comisie specializată care va verifica semnalele de colectare ilicita a banilor. Indiferent unde vor parveni aceste plîngeri. Că este vorba de rețele de socializare, scrisori anonime sau denunțuri la CNA”, a specificat Ion Ceban

Menționăm, în acest an, Primăria municipiului Chișinău a inițiat lucrări de reparație capitală și curentă în 88 de instituții de învățămînt preșcolar. Totodată, în capitală urmează a fi deschise 3 grădinițe noi, să fie lărgit numărul de grupe în diferite instituții de educație timpurie.


De asemenea, în cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, sînt renovate 14 instituții de învățămînt din capitală.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽