Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Ceban cere să fie menținute compensațiile de 40% la căldură pentru unele categorii

12 oct. 2021,, 16:33   Capitala
2525 0

Primarul general Ion Ceban cere ca proporția de 40% de compensare a facturilor la agentul termic în perioada rece, pentru unele categorii de locuitori ai capitalei, să fie respectată în continuare chiar dacă prețul la gaz ar putea să crească.

Solicitarea a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, transmite Noi.md.

“Eu cu privire la acest proiect rog să avem maximă seriozitate. sîntem singura entitate din țară care oferă un ajutor locuitorilor capitalei. Este vorba de 40% din recalculul la facturi în toată perioada rece a anului. Sumele pe care noi le alocăm din bugetul local, din Primăria municipiului Chișinău sînt enorme. Beneficiare sînt zeci de mii. Anul trecut am luat o decizie foarte matură de evita rîndurile în preturi sau alte entități unde erau colectate aceste informații, iar bazele de date au fost comasate.

Acum, în contextul incertitudinii care o are Republica Moldova pe plan general cu privire la resursele energetice. Estimările pot fi de oricare timp, iar ele nu sînt de loc pozitive și optimiste. Noi am putea avem creșteri și de 30% și de 40%, dar și mai mari. Respectiv și alocările pe care trebuie să le facem noi, trebuie să crească automat. Pentru acest proiect avem o mare provocare cu caracter financiar și rog foarte mult să fie aprobat în limitele angajamentului care îl avem față de locuitorii capitalei. Injecția financiară va fi una substanțială dacă va crește costurile pentru resursele energetice”, a declarat Ceban.

Ceban s-a exprimat interesul ca să nu fie întîrzieri cum a fost și anul trecut, cînd s-a intervenit în perioadele lunilor ianuarie-martie.


De precizat că astăzi în CMC a fost aprobat Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unii categorii de cetățeni din municipiul Chișinău la efectuarea plaților pentru resursele energetice și serviciile comunale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?