COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Ceban, către Ciocoi: De luni, dacă situația nu se schimbă voi interveni eu

26 mai. 11:15   Capitala
24899 0

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de declarațiile prim-ministrului Ciocoi, cu privire la adoptarea standardelor noi cu privire la calitatea asfaltului. Ceban afirmă că premierul „aruncă piatra în grădina drumarilor”, astfel, încercînd să arate că Ministerul Economiei nu ar fi vinovat de situația creată.

„Noi toate aceste probleme le clasificăm și intervenim, pentru prima dată avem și buget alocat diferitor regii, regiei transport, regiei comunal locativă, pe aceste probleme se intervine.
Cele mai mare mari și grave probleme, sînt cele legate de reparația drumurilor, dar aici e o epopee mult mai largăm, chiar dacă avem bani suficienți. Cred că o să îmi asum niște lucruri, pentru că astfel de situații nu mai pot fi tolerate în continuare. Orașul e prin de gropi. Eu cred că vinovați sînt cei de la Ministerul Economiei, care nu au putut să gestioneze aceste lucruri și să asigure reglementările necesare.

În martie, cînd am amenințat că vom aduce mașini în fața Guvernului s-au mișcat un pic lucrurile, dar nu foarte substanțial. Dar pînă la acest moment, nu avem niciun laborator în țară care poate certifica antreprenorii, în baza noilor standarde.

De luni, dacă situația nu se schimbă voi interveni eu, pe cont propriu. Ceea ce m-a surprins pe mine a fost declarația prim-ministrului, aruncînd piatra în grădina drumarilor. Ei poartă vina lor cu certitudine, ei vor să își mărească profitul, este foarte greu să se adapteze. Probleme este la regulator, care nu s-a asigurat ca toți antreprenorii să fie în codiții egale, să aibă capacități tehnice ca să intervină”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” la Radio Moldova.

Premierul Aureliu Ciocoi a venit cu un răspuns dur la nemulțumirile drumarilor în privința introducerii standardelor europene pentru producerea asfaltului, care blochează procesul de reabilitare a drumurilor. Premierul afirmă că au trecut 5 ani de la aprobarea hotărîrii de Guvern, timp suficient pentru ca ultimii să se conformeze. Ciocoi spune că la moment în țară există companii care sînt gata să efectueze lucrări după noile standarde.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽