Preşedintele stiri: 3024
Puterea stiri: 7075

Ceban: Benzile galbene, pentru transportul public sunt în testare

8 oct. 12:45   Capitala
1461 0

Noi marcaje rutiere în capitală, pe unele străzi. Potrivit primarului general Ion Ceban, în perioada mai-septembrie 2021, Î. M. Regia ”Exdrupo” a executat lucrări de aplicare a marcajelor rutiere pe o suprafață totală de 87 355 m2.

Totodată, 1500 m2 din marcajul aplicat a fost de culoare galbenă, folosit pentru delimitarea benzilor dedicate deplasării transportului public și a stațiilor de așteptare.

„Pînă acum, benzi de circulaţie dedicate pentru transportul public au fost trasate pe bd. Gr. Vieru – str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi str. A. Puşkin. Marcajul reprezintă două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, avînd inscripţia „BUS” (1.17.1), inscripția „BUS” (1.23) și simbolul “bicicletă” (6.6.7), care permite circulația cicliștilor pe bandă.

În prezent, trei echipe de proiectanți lucrează la definitivarea schițelor de proiect pentru aplicarea benzilor dedicate deplasării transportului public pe alte trei coridoare, selectate ca fiind prioritare, care vor face legătură între mai multe sectoare ale capitalei:

• Str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare şi Sfînt – bd. Dacia;
• Str. Alba Iulia – str. Ion Creangă, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt – bd. Dacia;
• Bd. Mircea cel Bătrîn – str. Bogdan Voievod – bd. Renașterii Naționale, bd. Grigore Vieru – str. Alexei Mateevici și retur pînă la bd. Renașterii Naționale”, a declarat primarul.


Ceban afirmă că benzile dedicate vor fi aplicate în regim de testare.

„Ne propunem să oferim transport public de calitate și condiții rapide de deplasare cu troleibuzele și autobuzele. Pe aceste benzi se vor deplasa și bicicliștii”, a declarat acesta.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X