TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ceban: Astăzi avem cea mai complicată situație epidemiologică de la debutul pandemiei

În instituțiile medicale municipale nu mai s]nt locuri pentru internarea pacienților cu COVID-19, a anunțat primarul general Ion Ceban, în urma unei ședințe cu reprezentanții Ministerului Sănătății și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Primul subiect de discuție a ținut de identificarea spațiilor și paturilor suplimentare de spitalizare.

"Trebuie să recunoaștem că astăzi avem cea mai complicată situație epidemiologică de la debutul pandemiei. Am extins la maximum capacitățile de spitalizare în toate instituțiile medicale municipale, am triplat și numărul de paturi în secțiile de terapie intensivă. Am rugat ca Ministerul să activeze paturi suplimentare în instituțiile medicale republicane, în spitalele departamentale și alte spații aflate în gestiunea autorităților centrale", a declarat Ceban.

Alt subiect de discuție cu CNAM a fost despre asigurarea finanțării ritmice, conform necesităților, a spitalelor municipale care asigură tratamentul pacienților cu COVID-19. Costul unui caz tratat variază de la 24 mii de lei la pacienții cu stare de gravitate medie la peste 74 mii lei la pacienții gravi și critici.

De asemenea, a fost abordat și subiectul de vaccinarea anti-COVID-19, a relatat primarul general.


"Primii vor fi vaccinați medicii din secțiile de terapie intensivă și din secțiile COVID-19, iar ulterior vom extinde gradual vaccinarea la întereg personalul medical. Noi în municipu am pregătit toată infrastructura necesară de vaccinare pentru etapa I și II: instituțiile medicale sunt pregătite, cabinetele de vaccinare sunt activate, personalul medical este instruit", a mai spus primarul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load