COVID-19 în MOLDOVA

Ceban a participat la forumul Investițional International PROESTATE

Ceban a participat la forumul Investițional International PROESTATE

Încă o zi de schimb de experiență la forumului Investițional International organizat de către PROESTATE.Live, Federația Rusă. În cadrul acestuia, edilul a accentuat necesitatea comunicării şi coordonării acţiunilor tuturor oraşelor, care de fapt se confruntă cu aceleaşi probleme de mediu şi cu necesitatea de a păstra resursele energetice.

„Acum avem oportunitatea de a prelua din experienţa oraşelor dezvoltate. Conjugîndu-ne eforturile, putem găsi soluţii. Orice oraş are viitor doar dacă are o economie dezvoltată, iar oamenii sînt interesaţi de sectoarele amenajate ale capitalei. În acest sens, Primăria Chişinău încearcă să rezolve problemele oamenilor şi ale oraşului, reieşind din sursele financiare disponibile. Accent punem pe centrul istoric al capitalei, care va fi modernizat, cu păstrarea elementelor vechi”, a mai adăugat Ceban.

Primarul spune că împreună cu experţii din Bucureşti şi Moscova se muncește în prezent la elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului municipiului Chișinău și a Planului Urbanistic General al oraşului. În acest sens se organizează şi discuţii publice cu investitorii şi societatea civilă. Mai mult, agenţii economici deja se implică activ în realizarea proiectelor importante din capitală.


„Ţinem cont şi de PUG-ul actual, care se înscrie în planurile naţionale, regionale şi locale, dar vom veni şi cu îmbunătăţiri pentru dezvoltarea capitalei. În procesul de elaborare al PUG-ului ne vom axa pe patru componente: Analiza actuală a structurii sociale; Rezultatele sondajelor efectuate în rîndul populaţiei din municipiul Chişinău; Indicele demografic prognozat pînă în anul 2030 și Evaluarea punctelor forte şi a problemelor care pot apărea în procesul elaborării PUG. În continuare mizăm şi pe susţinerea şi implicarea tinerei generaţii, care poate veni oricînd cu idei şi viziuni noi asupra unei sau altei probleme”, a subliniat Ion Ceban.

Amintim că forumului Investițional International organizat de către PROESTATE.Live, Federația Rusă are loc în perioada 10-13 septembrie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load