COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Ceban: 63 de milioane de lei au fost împărțite primăriilor din suburbii

27 mai. 09:31   Capitala
1114 0

Aproximativ 63 de milioane de lei au fost împărțite primăriilor din suburbii de către Primăria Chișinău. Despre aceasta a anunțat Primarul General Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

„Spre exemplu, Codrița – pentru reparația instituției preșcolare, aproape 2 milioane de lei, pentru reparația fațadei Gimnaziului Nr. 65, Cruzești – complexul cultural, Ghidighici – pentru instalarea canalizației pe străzile Cantemir, Ștefan Cel Mare, la Cricova – izolarea pereților exteriori ai gimnaziului, iluminat stradal, liceul Hiperion, etc. Pentru grădinița din Sîngera, pentru zonele balneoclimaterice de la Vadul lui Vodă, la Stăuceni – iluminatul public, la Tohatin – reparația grădiniței, proiectări, gazificări.

Am avut un sondaj, realizat în luna martie anul trecut, am avut peste 22 de mii de participanți din suburbii, transportul este prima dintre ele. Evident că sîntem în proces de procurare a unităților de transport. A fost contestată decizia luată, fiind cîștigătoare compania MAZ. Eu sînt sigur în proporție de 99% că în octombrie vor fi la Chișinău. Lucrăm pe segmentul de dezvoltare a capitalei”, a declarat Ceban.

Amintim că prioritățile oamenilor conform sondajului realizat în suburbii sînt:

- Transport spre Chișinău (tur-retur)
- Apeduct/Canalizare
- Drum de acces spre suburbii
- Reparații în școli/grădinițe
- Reparația căminului cultural din localitate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽