COVID-19 în MOLDOVA

Ce va apărea în locul unei clădiri iconice din centrul Chișinăului? (VIDEO)

Ce va apărea în locul unei clădiri iconice din centrul Chișinăului? (VIDEO)

La Chișinău se preconizează să se demoleze una dintre cele mai iconice clădiri din capitala Moldovei - unul dintre cele mai bune hoteluri din perioada sovietică - celebrul Inturist, care a fost redenumit mai tîrziu Național.

Cîndva acest hotel a fost o adevărată bijuterie a orașului. A fost un complex hotelier excelent, cu un restaurant de lux, baruri plăcute și camere confortabile, care au fost întotdeauna foarte apreciate de turiștii străini. La hotel se organizau diverse forumuri, congrese și concursuri. Holurile erau decorate cu covoare persane și canapele moi. În anii '70, hotelul Inturist era unul dintre cele mai bune din capitală.

După cum știți, clădirea hotelului Național din centrul Chișinăului a fost privatizată în 2006 de una dintre companiile private, dar în prezent această proprietate este lăsată în paragină, deoarece noul proprietar nu a făcut investițiile necesare, iar acum pereții hotelului Național sînt distruși, ferestrele și ușile au fost dărîmate. Semnele ruginite amintesc de restaurantul hotelului, iar havuzurile odinioară pitorești s-au transformat într-o groapă pe care activiștii de mediu o curăță periodic.


Locuitorii Chișinăului se plîng că orașul este umplut cu clădiri noi, iar clădirile cîndva populare, fostele sale simboluri, sînt lăsate în paragină chiar și în centrul orașului.

Primăria municipiului promite să rezolve problema clădirilor fantomă de la Chișinău. Există un plan de demolare a hotelului Național, iar lucrările ar putea începe în această toamnă. Astfel, foarte curînd la Chișinău ar putea fi dat uitării un alt simbol al unei ere mari, la fel ca fostul Stadion Republican.

Chișinăuienii sînt preocupați de acest lucru. Ei înțeleg că fostul Inturist nu poate fi întors, dar nu doresc să vadă o altă clădire rezidențială în locul său. În opinia lor, în locul hotelului Național din centrul Chișinăului ar putea fi construit cel puțin un centru modern pentru copii, o zonă de parc sau un hotel modern, ținînd cont de amplasarea avantajoasă a obiectului chiar în centrul orașului, lîngă care trec aproape toți turiștii străini în drum spre aeroport sau gară.

Pe lîngă aceasta, în locul hotelului Național ar putea fi construit un turn înalt cu punte de observație, urmînd exemplul turnului de observație Atakule, situat în centrul capitalei Turciei - Ankara.

Atakule este una dintre cele mai moderne și impresionante structuri din oraș, vizibilă din orice loc al orașului. De asemenea, are un centru de divertisment, precum și un restaurant la înălțime care se învîrte în jurul axei sale.

Priveliștea care se deschide din vîrful unui astfel de turn este o vedere a capitalei de la înălțime și chiar merită să te ridici pe el. Construcția unui turn similar la Chișinău în locul hotelului Național ar deveni o altă atracție turistică a orașului.

Avînd în vedere importanța problemei, portalul Noi.md invită utilizatorii să își exprime propunerile către autorități cu privire la o noul obiect, pe care ar dori să îl vadă în locul hotelului Național - una dintre cele mai iconice clădiri din capitala Moldovei, astfel încît, în final, să se ia cea mai echilibrată și mai înțeleaptă decizie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load