Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Ce partide vor înainta candidați pentru alegerile locale din toamnă

6 feb. 08:30   Capitala
2483 0

În timp ce în capitala de Nord au apărut deja candidații aprigi de luptă, la Chișinău lucrurile sînt în ceață. Chiar dacă în Parlament fac parte dintr-un bloc, comuniștii și socialiștii spun că pentru Primăria Chișinău fiecare formațiune va veni cu propriul candidat, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Cine este candidatul la primărie? El este.”

Și dacă comuniștii spun că au identificat candidatul, dar nu spun numele, socialiștii afirmă că poarta discuții la partid.

Pe de altă parte, Grigore Novac spune că echipa va decide dacă va intra în luptă pentru șefia capitalei:

„Eu sînt om al echipei. Unde mă deleagă echipa acolo merg.”


Nici PAS nu a identificat încă candidatul. Lilian Carp, numele căruia s-a vehiculat în presă că ar putea fi candidatura PAS-ului, spune că: „Nu este luată o decizie.”

Liderul PAS are și o explicație. Mai este timp pînă în toamnă cînd se va desfășura scrutinul electoral.

Alegerile locale generale din acest an vor costa bugetul de stat în jur de 178 de milioane de lei. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman spune că deși în Republica Moldova ar putea fi prelungită starea de urgență, acest lucru nu împiedică desfășurarea scrutinului, întrucît CEC a mai organizat alegeri în perioada stării de urgență, fiind aplicată o excepție de la norma legală.

0
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?