Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Ce părere au părinții despre introducerea unui meniu unic în grădinițe

3 feb. 2021,, 21:50   Capitala
4051 1

De la 1 februarie, copiii din grădinițele din capitală au început să fie alimentați conform unui meniu unic. Potrivit responsabililor de la primărie, acesta este mai sănătos, variat, cu fructe proaspete, mai puțin zahăr, iar rația alimentară corespunde necesităților vîrstei copiilor.

La aflarea veștii, o cititoare a portalului nostru de știri ne-a scris, mărturisind că sprijină ideea municipalității, însă crede că ar fi cazul să adoptăm și unele modele din țările Europene. Poate ar fi cazul ca această mîncare să fie preparată nu în cadrul grădinițelor, dar după exemplu Italiei - să fie o fabrică care ar face această mîncare și ar aduce în fiecare grădiniță, iar mîncarea să fie împachetată și, în urma consultațiilor cu fiecare părinte, să fie făcut meniu special inclusiv pentru copii alergici, care mănîncă produse fără gluten și altele.

Echipa Noi.md a ieșit în stradă pentru a afla părerea locuitorilor orașului Chișinău, în special a părinților, care au copii de grădiniță, referitor la acest subiect. Părerile au fost împărțite. Dacă unii lăudau noua inițiativă a primăriei, alții se arătau împotrivă, spunînd că un meniu unic ar putea înrăutăți starea de sănătate a unor copii.

„Da, susțin ideea. Am înțeles că va fi mai calitativă carnea. Așteptăm să vedem ce va fi. Copiii spun că mîncarea este gustoasă la grădiniță”, a spus o mămică.

„Ceea ce e identic este rău. De aceea ar trebui să existe dreptul de a alege”, a spus o femeie întîlnită în stradă.


„Nu sînt deacord. De exemplu, nepoțică meatrebuie să țină dietă și mama era nevoită să îi dea mîncare în borcan ca să respecte regimul. Dacă sănătatea le permite, da, susțin introducerea unui meniu unic, dar dacă copiii au probleme de sănătate, cum ieșim din această situație?”, se întreabă o locuitoare a capitalei.

„În primul rînd, contează calitatea produselor, dar dacă meniul e unic sau nu, deja nu cred că foarte mult contează”, a opinat o altă trecătoare.

Zilele trecute, viceprimarul Angela Cutasevici declara că „meniul model este variat, unele și aceleași bucate nu se repetă, atît în timpul zilei, cît și în timpul săptămînii. S-a micșorat cantitatea de zahăr. Untul servit are 72,5% grăsimi. Uleiul de floarea soarelui nerafinat se utilizează doar la asezonarea salatelor. De două ori pe săptămînă copiii se vor alimenta cu fileu de pește dezosat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?