COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6916
Coronavirus stiri: 7687

Ce arteră principală intră în reparație în cîteva săptămîni

16 sep. 2020,, 09:45   Capitala
1458 0

Primarul general Ion Ceban își cere scuze de la locuitorii capitalei pentru ambuteiajele create în oraș. Acesta se argumentează că multe străzi din capitală sînt în reparație, iar aceste lucrări au fost așteptate de ani de zile.

„Cauza ambuteiajelor din capitală este în primul rînd capacitatea redusă a municipiului de a avea un număr atît de mare de autoturisme. Am spus, Chișinăul este prevăzut pentru 90 de mii de autoturisme – așa a fost planificat în perioada sovietică. Nu s-a schimbat substanțial structura drumurilor sau a parcărilor, care ar permite unui număr mare de mașini. În Chișinău circulă peste 400 de mii de mașini zilnic, iar 230 sînt înregistrate oficial.

Prioritatea noastră este transportul public, benzile dedicate, crearea locurilor de parcări. Astăzi Chișinăul a intrat în reparație foarte mare. Este porțiunea străzii Albișoara care este esențială și fundamentală pentru a dubla traficul de pe Ștefan și la limita altor intersecții foarte importante. Această stradă nu a fost reparată de zeci de ani de zile”, a subliniat Ion Ceban.

Ceban spune că în cîteva săptămîni urmează să intre în reparație strada Creangă, care este o altă arteră principală. În același timp sînt lucrări pe Belinski, pe Testimițeanu, care tot nu au fost reparate de mult timp. „Soluția este, pe de o partea încercăm cu Ministerul de Interne ca să încercăm să gestionăm în regim manual acest trafic. Dar să nu facem reparație nu putem. Aceste reparații au fost așteptate de mult timp. Suntem peste tot astăzi în șantiere”, a punctat edilul.

Amintim că strada Albișoara se află în construcție pe segmentul doi, care curînd va fi finalizat.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽